دوره 2، شماره 8 - ( 5-1395 )                   جلد 2 شماره 8 صفحات 280-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (2629 مشاهده)
در فاصلۀ کوتاهی که از انتشار پیش‌گامان شعر فارسی می‌گذرد، این اثر خوش‌بختانه مورد توجّه اصحاب علم و ادب قرار گرفته‌است. استادان فاضل و گران‌مایه‌ای در دانشگاه‌های مختلف کشور، با وجود آثار مشابه، این کتاب را برای تدریس برگزیده‌اند و برخی از این بزرگواران، به‌شیوه‌های مختلف، دیدگاه‌های عالمانۀ خود را از سر لطف در بارۀ محتوای این اثر با این بنده در میان نهاده‌اند. همان‌گونه که در مقدّمۀ پیش‌گامان نوشته‌ام این اثر نیازمند دیدگاه‌های انتقادی و عالمانۀ اساتید و اهل نظر است و من، به‌عنوان مؤلّف اثر، هر نقدی را راه‌گشا و سودمند می‌دانم.
خوش‌بختانه اخیراً نقدهایی نیز دربارۀ این کتاب منتشر شده که یکی از آن‌ها با عنوان «گامی چند با پیش‌گامان» در فصل‌نامۀ وزین نقد کتاب ادبیّات (شمارۀ 7) به‌چاپ رسیده‌است.
در یک نگاه کلّی نقد اخیر دارای سه بخش و رویکرد است. در بخشی از آن نویسنده دیدگاه‌هایش را در بارۀ شرح و توضیحات بنده در ذیل ابیات رودکی بیان کرده‌است. رویکرد ایشان در این بخش که قسمت عمدۀ مقالۀ ایشان را تشکیل می‌دهد، رویکردی مصداقی و جزئی‌نگر است. بخش دوم نقد ایشان که، به‌نظر من اهمیّت بیش‌تری دارد، انتقادات ایشان به روش تحقیق و گزارش ابیات است. رویکرد منتقد در این قسمت کلّی‌نگرانه است.  بخش سوم هم به نتیجه‌گیری‌های ایشان مرتبط است.
 
متن کامل [PDF 363 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/6/13 | پذیرش: 1396/6/13 | انتشار: 1396/6/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.